Tre nye kandidater til bestyrelsen

I forbindelse med generalforsamlingen den 19. september skal der vælges tre nye ind i bestyrelsen. Her præsenteres de tre kandidater, som er opstillet.

Helle Theede Kragh, 53, Odense

Helle Theede Kragh er leder af ”Barnets Blå Hus” i Svendborg. Huset er en del af Blå Kors og et behandlingstilbud til børn i familier med rusmiddelproblemer.

Det daglige arbejde tager udgangspunkt i børnene og tilbyder på samme tid både terapi i grupper og at være et fristed, hvor børnene bare kan få lov ”at være”. Målgruppen er børn i alderen 6 til ca. 13 år, og det betyder derfor også at, der bliver lagt stor vægt på at inddrage hele familien i behandlingsforløbet, som barnet er en del af.

I januar 2020 afsluttede Helle diplomuddannelsen i Ledelse og Diakoni på Filadelfia, og bliver indviet som diakon i forbindelse med årsmødet i september. Hun har flere terapeutiske uddannelser i rygsækken, men valgte at tage diplomuddannelsen for at blive endnu skarpere på diakonien i arbejdet.

”Jeg vil gerne være med til at formulere diakonien ind i de daglige arbejdsprocesser. Jeg er allerede nu med til at synliggøre diakonien i Blå Kors, men jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til diakonien endnu mere i praksis, så mange flere ved hvad diakoni – og en diakon – egentlig er, og være med til at finde ud af netop, hvordan vi får gjort det meget mere tydeligt i det helt almindelige liv”.

Merete Nørgaard, 51, Skanderborg

Merete Nørgaard er kordegn i Horsens. Halvdelen af tiden i landsbysognet Lundum-Hansted, den anden halvdel af tiden i Sønderbro kirke midt i Horsens by. Arbejdet består af personregistrering, skriftlig kommunikation på flere platforme og en stribe forskellige ad-hoc opgaver.

Hun er uddannet ortopædist (sådan en der fremstiller kunstige arme og ben mv.), og tog uddannelsen som diakon på Filadelfia 1998-2001 i forbindelse med en ansættelse som sognemedhjælper i Skagen.

Gennem sit arbejdsliv har hun fagligt været vidt omkring både som diakon, ortopædist og journalist, og senest har hun også føjet titel af forfatter til cv’et med foreløbigt to romaner på hylderne.

”I mit nuværende arbejde som kordegn kan jeg sommetider have oplevelsen af at bruge alt det, diakonuddannelsen gav mig, mere end nogensinde før. Jeg er ikke ansat som diakon, men diakonen i mig er på en måde blevet integreret i kordegnen. Jeg oplever det særligt i mødet med de mennesker, som kommer på kontoret, og ganske ofte også har en historie, kort eller lang, de ønsker at dele med mig – nu de alligevel er ”kommet helt herned i kirken”. Det at være diakon giver mig en værdifuld ekstra dimension ind i arbejdet, og det der ”ekstra” kunne jeg godt unde mange flere både at kende til og have lyst til at dykke ned i”.

Maibritt Elm Nielsen, 52, Gråsten

Maibritt Elm Nielsen er uddannet sygeplejerske og er forstander på Dalsmark Plejehjem i Gråsten. Plejehjemmet er en del af Danske Diakonhjem, og har desuden profil som ”ude-plejehjem” – med egen naturvejleder ansat, som sørger for godt med oplevelser i det fri til de 38 beboere.

Interessen for diakoni opstod stille og roligt, da Maibritt for 15 år siden blev ansat som sygeplejerske på plejehjemmet, men diakonien er først kommet helt ind under huden på hende i løbet af diplomuddannelsen i Diakoni og Ledelse på Filadelfia. Uddannelsen har blandt gjort hende bedre til at forklare og tale om de store, lidt fluffy, ord som ”ånd”, ”sjælesorg” og ”næstekærlighed”, og det tager hun direkte med ind i arbejdet.

”Vi gør meget ud af troværdighed her på stedet; at vi mener, hvad vi siger, og derfor drøfter vi gerne, hvad det egentlig betyder, når vi snakker om f.eks. næstekærlighed; både for os selv som kollegaer og for beboerne. Når vi tager fat om de store ord og faktisk ved, hvad vi mener med dem, så bliver det langt mere troværdigt at arbejde med det hjertelige”.

Maibritt blev færdig med uddannelsen i januar 2020, og bliver indviet som diakon i forbindelse med årsmødet i september. Hun ser frem til at være med i bestyrelsen både for selv at bidrage med, hvad hun kan, som for at blive en del af et netværk, der taler det diakonale sprog.

Del dette: