Velkommen til 4 workshops om diakonale emner

Har du lyst til at fordybe dig i diakonale emner? Og samtidig besøge diakonale institutioner forskellige steder i Danmark? Så er diakoniworkshops lige noget for dig!

Til hver workshop er der et oplæg om dagens tema fra de lokale værter, et fagligt oplæg ved en ekstern oplægsholder og to runder med “Mads og monopolet” på din case.

Diakonforbundet Filadelfia og Filadelfia Uddannelse står bag fire workshops om diakonale emner, som bliver afholdt forskellige steder i Danmark fra december 2019 til marts 2020

Arrangementerne er åben for alle interesserede!

Tilmelding foregår via dette link senest en uge før afholdelse af den enkelte workshop.

Dagen koster 250 kr. inkl. frokost. Der betales med kreditkort ved tilmelding.

» Læs mere herunder eller download programmet som pdf.

AARHUS, 9. DECEMBER 2019

Livsværkstederne, Gudrunsvej 7, 8220 Brabrand

TEMA: Empoverment og myndiggørelse
At gøre noget for nogen – eller gøre noget med nogen? Hvad betyder den lille forskel i vores forskellige arbejdssammenhænge? Hvordan kommer det konkret til udtryk? Vi tager empowerment som begreb under lup, og arbejder med, hvordan mennesker styrkes til at tage magt i deres eget liv?

Ekstern oplægsholder: Christian Friis Bach, tidl. udviklingsminister og tidl. generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp
Kort værtsoplæg: Leder af Livsværkstederne

SØNDERBORG, 29. JANUAR 2020

Dalsmark Plejehjem, Dalsmark 5, 6300 Gråsten

TEMA: Om begrebet hjem
Hvad gør det ved et menneske, der ikke har betydningsfulde relationer? Hvornår forsvinder vi helt? Hvad er nok? Og hvordan med ensomhed? Fokus på relationer og relations opbygningens grundlæggende præmis i diakoni.

Ekstern oplægsholder: Hanne Juul Jacobsen, præst ved Møllevangskirken, Århus
Kort værtsoplæg: Ansatte ved Dalsmark Plejehjem og hjemmeplejen i Sønderborg

VEJLE, 25. FEBRUAR 2020

Meta Mariehjemmet, Sejershaven 2, 7321 Gadbjerg

TEMA: Menneskesyn under pres
Krav om dokumentation er hverdag langt de fleste steder. Hvordan påvirker det umærkeligt vores sprogbrug og ageren i øvrigt? Hvordan udfordres og udfordrer det kristne menneskesyn?

Ekstern oplægsholder: Conny Hjelm, diakon, master i diakoni og ph.d. stud, Filadelfia Uddannelse
Kort værtsoplæg: Ansatte ved Meta Mariehjemmet

HOBRO, 19. MARTS 2020

Blå Kors Rold Skov, Høftemarksvej 1, 9510 Arden

TEMA: Fortalervirksomhed og advocacy
Der er brug for, at nogen med værdighed kan stå op og tale for dem, der ikke selv kan fortælle om deres vanskeligheder. Workshoppen har fokus på, hvordan vi i store og mindre sammenhænge kan være en røst, der taler de marginaliserede og undertryktes sag.

Ekstern oplægsholder: Kjersti Christiansen, Kompasset, Kirkens Korshær, og Annika Follmann, Dansk Oase
Værtsoplæg: Ansatte ved Kirkens Korshærs herberg, Ålborg, og Blå Kors, Rold skov

DAGSPROGRAM

Fra kl. 10 Ankomst og kaffe
Kl. 10.30 Oplæg om dagens tema fra de lokale værter.
Kl. 11 Fagligt oplæg ved ekstern oplægsholder.
Kl. 12 Frokost.
Kl. 12.45 ’Mads og monopolet – på din case’ – første runde
Kl. 13.35 ’Mads og monopolet – på din case’ – anden runde
Kl. 14.30 Evaluering og kaffe.
Kl. 15 Tak for i dag

’MADS OG MONOPOLET´– PÅ DIN CASE

Her er en mulighed for at vende nogle dagligdags dilemmaer eller problemstillinger med andre i mindre grupper. Det behøves ikke at være en diakonal problemstilling.

Fortæl max 5 minutter om din case og lyt derefter til de andres refleksioner, når de tager de diakonale briller på. Til sidst prøver hver gruppes ’Mads’ at samle refleksionerne i en respons tilbage til dig.